boeljon krepki svinom, padavaemy inogda v tsasjkach

  • Russisch,
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 23-11-1999

Geen grapje hoor! Dit is het eerste russische recept van mijn page en dus ook in Russisch getiteld. Voor de duidelijkheid; het gaat om een krachtige bouillon met wijn, die soms in kopjes wordt opgediend.

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
5 foent rundvlees, 1 kip, 3 wortels, 2 gebakken uien, 1 selderijwortel, 1 peterseliewortel, 1 prei, 1 koolraap 10,15 pimentkorrels, 2 a 3 blaadjes laurier, 1/2 glas madeira of 1 glas tafelwijn, nootmuskaat, peterselie en dille
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Een grote pan

Bereidingswijze

Bak 5 foent rundvlees in 1 lepel boter bruin in een pan, met op de bodem van de pan 1 selderijwortel, 1 peterseliewortel, 1 eetlepel boter en 1 wortel. Giet daarna de pan vol water en breng het aan de kook. Schep het schuim van de bouillon en doe de kip erbij. Laat het twee tot drie uur koken. Verwijder het schuim en het vet van de bouillon en zeef hem. Doe er afzonderlijk gekookte groenten in en een 1/2 glas Madeira. Als deze bouillon wordt opgediend in kopjes, kunnen de gesneden groenten weggelaten worden. Ze worden dan meegekookt in de bouillon en aan het eind eruit gezeefd. Als de bouillon in borden wordt opgediend, strooi dan peterselie en dille over de soep en, desgewenst, wat nootmuskaat.

Laatste reacties

cobybrunner avatar
cobybrunner 14-03-2000

Hallo Jelena, Ik heb genoten van je russische recepten. Ikwas op zoek naar Blini's(russ.pannekoekjes) en kwam door een tip van iemand op je site terecht. Blintsjiki: zijn dat dezelfde russ.pannekoekjes als de Blini's? Mocht het anders zijn wil je me dat dan laten weten! Hart.groeten van Coby Brunner. jacobrun@easy.nl

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten