1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Tiramisu
  6. Tiramisu

Tiramisu

  • Italiaans, Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 23-11-1999

Ingrediënten 4 personen


1/2 dl espresso of sterke koffie - 2 eetlepels koffielikeur of rum - 12 lange vingers - 2 eieren - 50 gram fijne kristalsuiker - 250 gram mascarpone - cacaopoeder - circa 4 eetlepels grof geraspte bittere chocolade.



Een traditioneel en overheerlijk toetje! Mascarpone met Lange Vingers Let op: voorbereiding is maar een kwartier maar moet daarna nog 4 uur in de koelkast opstijven.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Meng de koffie met de likeur of rum. Leg de lange vingers naast elkaar in een lage schaal en sprenkel de koffie erover.
Splits de eieren. Klop de dooiers schuimig met de suiker en klop de mascarpone erdoor.
Klop de eiwitten stijf en spatel die voorzichtig door het mascarponemengsel. Lepel het mengsel over de lange vingers.
Laat de Tiramisu minstens 4 uur afgedekt in de koelkast opstijven.

Serveertip

Bestrooi de Tiramisu met cacaopoeder en strooi de chocolade erover.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van monique_gr


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van monique_gr
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top