1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Paashaas Toetje

Paashaas Toetje

Door: noordenveld

  • , Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 23-11-1999

Ingrediënten 4 personen


- voor het sinaasappeltaartje:
8 sinaasappels - 120 gr suiker - 100 gr sinaasappelsap (100 ml) - 3 blaadjes gelatine groot en anders 5 kleine.
- Voor de chocolademousse:
250 gr chocolade(repen) - 4 eierdooiers - 50 gr boter - 1/4 l. slagroom - 50 gr boter.
- Voor de vanillesaus:
250 ml melk - 60 gr suiker - 1/2 vanillestokje (kan je gewoon bij de supermarkt krijgen als je het even vraagt want het ligt op de groent afd.)
4 eierdooiers.


Verder heb je nodig


Scherp mes, 4 ronde vormen van doorsnede 8 cm en diep 4 cm. grote pan, kleine pan


Klein sinaasappeltaartje met chocolademousse en vanillesaus

Ontdek meer:

Voorbereiding

Je gaat eerst de sinaasappels uitkleden en in partjes snijden over de witte randjes en helemaal ontvellen(Het witte vlies van het vruchtvlees moet ook helemaal verwijderd zijn) laat de gelatineblaadjes even wegen in koud water. Kook 100 gr water en sinaasappelsap met de suiker totdat het goed gemengd is, knijp de gelatineblaadjes uit en voeg ze aan het stroopje toe. Pak nu de 4 ronde vormen en vul deze luchtig met sinaasappelpartjes. Giet daarna de lauwe sinaasappelmenging erover en zet ze 3 uur in de koelkast.
- Nu de mousse.
vul een grote pan met een laagje water en verwarm dit op een klein vuur. Bewaar een klein stukje chocolade voor straks en doe de rest fijngehakt in een klein pannetje, zet de kleine pan in de grote pan. Zo kan je de chocolade gelijkmatig smelten zonder dat het aanbrand. Klop ondertussen met de suiker in de keukenmachine/mixer to schuim. Klop ook de slagroom ( niet te zacht kloppen en ook niet te hard).Als de chocolade gesmolten is, roer je de boter erdoorheen. Dan voeg je de eierdooier toe, de slagroom en het geklopte eiwit. Als dit allemaal door elkaar zit, heb je chocolademousse. Snij het halve vanillestokje door de lengte zodat je 2 helften hebt. Kook dit met de melk en 30 gr suikr. Meng de eierdooier en de andere 30 gr suiker met een gard goed door elkaar en een bekken of diepen schaal. Als de melk kookt, giet je dit op de eierdooier. Je roert het even door elkaar en gooit het dan terug in de pan. Dan wordt het de hoogste tijd om je bord te gaan versieren. De sinaasappelbolletjes zijn na ongeveer 3 uur gestold tot een vaste toestand. Dit komt door de gelatine die erin zit. Hou de vormen aan de bovenkant vast en dompel ze met de onderkant 5 sec. in heet water. Door de warmt laat de gelatine een beetje los. Keer de vorm dan snel om op een bord. Je hebt nu het koppie van de paashaas, maar nu: boetseer je met 2 lepels de 2 oren en giet je de vanillesaus onder het koppie en de oren. Je kan nu nog met het bewaarde stukje chocolade een

Bereidingswijze

Je gaat eerst de sinaasappels uitkleden en in partjes snijden over de witte randjes en helemaal ontvellen(Het witte vlies van het vruchtvlees moet ook helemaal verwijderd zijn) laat de gelatineblaadjes even wegen in koud water. Kook 100 gr water en sinaasappelsap met de suiker totdat het goed gemengd is, knijp de gelatineblaadjes uit en voeg ze aan het stroopje toe. Pak nu de 4 ronde vormen en vul deze luchtig met sinaasappelpartjes. Giet daarna de lauwe sinaasappelmenging erover en zet ze 3 uur in de koelkast.
- Nu de mousse.
vul een grote pan met een laagje water en verwarm dit op een klein vuur. Bewaar een klein stukje chocolade voor straks en doe de rest fijngehakt in een klein pannetje, zet de kleine pan in de grote pan. Zo kan je de chocolade gelijkmatig smelten zonder dat het aanbrand. Klop ondertussen met de suiker in de keukenmachine/mixer to schuim. Klop ook de slagroom ( niet te zacht kloppen en ook niet te hard).Als de chocolade gesmolten is, roer je de boter erdoorheen. Dan voeg je de eierdooier toe, de slagroom en het geklopte eiwit. Als dit allemaal door elkaar zit, heb je chocolademousse. Snij het halve vanillestokje door de lengte zodat je 2 helften hebt. Kook dit met de melk en 30 gr suikr. Meng de eierdooier en de andere 30 gr suiker met een gard goed door elkaar en een bekken of diepen schaal. Als de melk kookt, giet je dit op de eierdooier. Je roert het even door elkaar en gooit het dan terug in de pan. Dan wordt het de hoogste tijd om je bord te gaan versieren. De sinaasappelbolletjes zijn na ongeveer 3 uur gestold tot een vaste toestand. Dit komt door de gelatine die erin zit. Hou de vormen aan de bovenkant vast en dompel ze met de onderkant 5 sec. in heet water. Door de warmt laat de gelatine een beetje los. Keer de vorm dan snel om op een bord. Je hebt nu het koppie van de paashaas, maar nu: boetseer je met 2 lepels de 2 oren en giet je de vanillesaus onder het koppie en de oren. Je kan nu nog met het bewaarde stukje chocolade een

Serveertip

Sorry dat ik hier verder ga, maar ik heb bij bereidingswijze al te veel tekens: Je kan nu nog met het bewaarde stukje chocolade een gezichtje maken( door het te laten smelten natuurlijk) Enjoy of it and laat mij even weten wat je er van vond, pleace!!!!!!!



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van noordenveld
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top