1. Home
  2. Recepten
  3. Aziatische keuken
  4. Shozu Iri Madeleine

Shozu Iri Madeleine

  • Aziatisch, Vegetarisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 23-11-1999

Ingrediënten


2 eieren
75 gr suiker
75 gr zachte margarine
175 gr tarwebloem
1 theel bakpoeder
3 eetl (soja)melk
plantaardige olie om in te vetten
8 theel azukibonenpuree



Rode bonen in madeleine-cakejes. In het oorspronkelijke recept worden de rode bonen in hun geheel door het beslag gemengd. Zelf leek het me lekkerder de cakejes te vullen met zoete rode-bonenpuree. Vegetarisch, voor ongeveer 8 cakejes

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 175 Gr C (stand 3 - 4). Klop de eieren met de suiker met
een eclectische mixer of een garde tot een romige massa. Meng er dan de
margarine door (smelt deze op laag vuur als hij te hard is en laat dan een beetje
afkoelen).

2. Zeef de bloem met het bakpoeder boven de eimassa en meng dit er met een houten
spatel doorheen. Meng er ook de melk door.

3. Vet acht eenpersoonscakevormpjes in met olie. Doe een beetje beslag in elk
vormpje en maak er met de achterkant van een theelepel een kuiltje in. Vul de
kuiltjes met de rode-bonenpuree. Verdeel de rest van het beslag over de vormpjes;
het is niet zo erg als er wat bonenpuree te zien is. Bak de cakejes in ongeveer 25
minuten gaar en bruin.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van erie_fraters


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van erie_fraters
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top