ontbijtmuffins * * * *

  • Amerikaans, Ontbijt
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 22-11-1999

4 verschillende smaken,bosbessen, kaneel, banaan,chocolade

Deel dit recept

Ingrediënten
225 gr tarwebloem

1 el bakpoeder

1/2 tl dubbelkoolzure soda

2 el fijne witte suiker

3 el gele basterdsuiker

1 ei

2.5 dl melk

snufje zout

50 gr boter, gesmolten



Met kaneel:


25 gr havervlokken

2 tl gemalen kaneel

2 tl vloeibare honing

1 el sinaasappelsap

100 gr rozijnen



Met bosbessen:


100 gr fijne witte suiker

75 gr blauwe bessen

paar druppels vanille essence



Met chocolade:


4 el cacao

100 gr pure chocolade, grofgehakt

100 gr witte chocolada, grofgehakt



Met banaan:


50 gr zemelen

2 grote bananen, geprakt

Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 C.
Bekleed 10 grote muffinvormpjes met papieren vormpjes. Zeef alle droge
bestanddelen in een kom. Maak een kuiltje in het midden. Roer het ei, de
melk en het zout door elkaar en werk dit door de bloem in de kom. Voeg
eveneens de gesmolten boter toe. Roer alle ingredienten goed door
elkaar, maar roer beslist niet te lang. Vouw de overige ingredienten
erdoor.
Vul de muffinvormpjes voor driekwart. Bak ze 20 minuten tot een
ingestoken satepen er schoon uitkomt. Serveer ze warm of koud.

Bereidingswijze

Met kaneel:

Roer de havervlokken en kaneel door de droge ingredienten. Voeg de
honing en het sinaasappelsap tegelijk met de melk toe. Vouw de rozijnen
er op het laatst door. Bak als boven aangegeven.



Met bosbessen:

Laat de basterdsuiker achterwege. Gebruikt u bessen uit blik, voeg dan
de helft minder fijne witte suiker toe. Vouw ze met de vanille essence
door het beslag. Bak ze als boven aangegeven.



Met chocolade:

Zeef de cacao met de droge ingredienten. Vouw de gehakte chocolade door
het beslag. Bak ze als boven aangegeven.



Met banaan:

Roer de zemelen door de droge bestanddelen. Vouw de bananen op het
laatst door het beslag. Bak ze als boven aangegeven.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

hoeyke avatar
hoeyke 12-01-2003

Dit recept hebbem we gebruikt voor praktijkles van een horecaschool en ik moet zeggen een goede smaak, structuur en bak resultaat

maryanni avatar
maryanni 03-06-2001

Hallo Ellen, Eergisteren heb ik deze muffins gemaakt met rozijnen en kaneel. Het was een succes , hoor. Dat wou ik je even laten weten. Ik zet ze dus bij mijn favorieten. Ik had er een paar over en heb ze in de diepvriezer gestoken. Benieuwd hoe die er uitkomen. Daag. Yanni

nanchette avatar
nanchette 22-02-2001

Ja kun je mij ook vertellen waar ik die dubbelkoolzure soda kan vinden? Ik wil dit recept graag proberen! Groetjes, Nanchette

mili avatar
mili 10-04-2000

Waar kan ik dubbelkoolzure soda kopen ? Wil het recept gaan uitproberen. Laat je weten hoe het is gegaan.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten