1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. gevuld speculaas

gevuld speculaas

  • , Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 22-11-1999

Ingrediënten 4 personen


:-))

200 gram Bloem
100 gram Bruine basterdsuiker
100 gram Boter
Zout
10 gram Speculaaskruiden
1 Theelepel bakpoeder
Eventueel melk

Vulling :

200 gram Amandelspijs

Garnering :

1/2 Ei (losgeklopt)
15 Gepelde amandelen




Mmjammie

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Haal een boterkoekvorm met een middellijn van 20 cm.
uit de kast. Smeer de vorm in met boter.

Bereidingswijze

Kneed alle ingredienten voor het deeg tot een soepele bal.
Verdeel de bal in twee ongelijke delen. Druk het kleinste deel
in de vorm uit. Kneed het amandelspijs goed door.
Druk de vulling wat plat op een plank / aanrecht waar je
wat bloem hebt op uitgestrooid.
Als je hiermee klaar bent moet je de plak spijs in de vorm
zien te krijgen. Doe dit met een brede spatel o.i.d.
Druk het spijs goed in de vorm totdat het overal ongeveer
even dik is en het spijs ongeveer een halve centimeter binnen
het deel valt. Maak nu van de andere plak "het deksel".
Rol dit uit op het met bloem bestoven aanrecht / plankje.
Druk de zijkanten goed op elkaar. Maak het deeg van boven
glad met een aan de onderkant natte lepel.
Je kunt met de botte kant van een mes inkervingen in het
deeg maken. De bovenkant daarna bestrijken met losgeklopt
ei. Leg de amandelen erop en bestrijk het geheel weer.Bak de Gevulde speculaas met een temperatuur van 150 tot 175 Graden (Gasstand 2 - 3).
Plaats de speculaas in het midden of iets erboven van de oven.
De baktijd is ongeveer 30 a 40 minuten.

Serveertip

Fijn heerlijk avondje allemaal op 5 dec beste smullers, sylvia en fam



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sylvia


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sylvia
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top