1. Home
  2. Recepten
  3. Pepernoten
  4. pepernoten

pepernoten

Door: sylvia

  •  ,
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 22-11-1999

Ingrediënten 90 personen


:-)

125 gram Bloem
125 gram Zelfrijzend bakmeel
100 gram Boter
90 gram Bruine basterdsuiker
2 Eetlepels water
1 Mespuntje zout
1 Eierdooier
1 Theelepel Speculaaskruiden
1/2 Theelepel kaneel
1 Mespuntje gemalen anijszaad



Ja die kennen we allemaal wel

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kneed alle ingredienten door elkaar tot een
soepele bal deeg. Laat deze bal 1 uur op een
koele plaats rusten. B.v. de koelkast.
Smeer de bakplaat in met boter.Bak de pepernoten met een temperatuur van 150 tot 175 Graden (Gasstand 2 - 3).
Plaats de pepernoten in het midden van de oven.
De baktijd is ongeveer 20 minuten.
Draai van de helft van je bol deeg allemaal kleine
balletjes (ter grootte van een knikker).
Leg de kleine balletjes op gelijke afstand op de bakplaat.
Je kunt van de helft van de bol ongeveer 1 baklaat
vol pepernoten maken. Druk elk balletje een beetje
plat met je duim. Bak de pepernoten gaar en
goudbruin en laat ze daarna afkoelen.
Je kunt onder het bakken de volgende portie
vast maken.

Serveertip

Mmmm lekker bij de koffie of thee of warme chocomelk en dan voor iedereen een gezellig avonde op 5 dec!!! groet sylvia en fam.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sylvia
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top