"Gebakken" Champignon Omelet

  • Internationaal, Lunch/Brunch
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 22-11-1999

brunch of lunchgerecht gebakken in de oven. ook goed geschikt voor buffetten.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
175 g champignons, of paddestoelen naar keus
1 el boter of margarine
250 g zwitserse kaas.
250 ml peterselie heel fijn gesneden
4 jonge bosuitjes, heel fijn gesneden
8 eieren
50 ml zure room
3/4 tl zout
snufje peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
snijplank.
oven voorverwarmd op 180 C
mes. vuurvaste schaal.
rasp. koekepan.

Voorbereiding

was de champignons, bosuitjes en peterselie. en snij het fijn.
smelt de boter in d e koekepan en saute de paddestoelen tot ze mooi licht bruin zijn. ca 5 minuten.
verwarm de oven.
rasp de kaas.

Bereidingswijze

doe de paddestoelen, uitjes en peterselie in de vuurvaste schaal.
strooi hier de geraspte kaas over.
klop de eieren goed los en voeg de zure room, zout en peper toe.
giet het eimengsel in de vuurvaste schaal.
bak dit voor ca 30 minuten in de oven tot het mooi goud bruin is.

Serveertip

Serveer het in punten gesneden met vers gemaakte toast of verse broodjes en een gemengde sla, voor een makkelijke, maar lekkere lunch.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten