1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. "Gebakken" Champignon Omelet

"Gebakken" Champignon Omelet

Door: baya

  • Internationaal, Lunch/Brunch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 22-11-1999

Ingrediënten 4 personen


175 g champignons, of paddestoelen naar keus
1 el boter of margarine
250 g zwitserse kaas.
250 ml peterselie heel fijn gesneden
4 jonge bosuitjes, heel fijn gesneden
8 eieren
50 ml zure room
3/4 tl zout
snufje peper


Verder heb je nodig


Snijplank.
oven voorverwarmd op 180 C
mes. vuurvaste schaal.
rasp. koekepan.


Brunch of lunchgerecht gebakken in de oven. ook goed geschikt voor buffetten.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Was de champignons, bosuitjes en peterselie. en snij het fijn.
smelt de boter in d e koekepan en saute de paddestoelen tot ze mooi licht bruin zijn. ca 5 minuten.
verwarm de oven.
rasp de kaas.

Bereidingswijze

Doe de paddestoelen, uitjes en peterselie in de vuurvaste schaal.
strooi hier de geraspte kaas over.
klop de eieren goed los en voeg de zure room, zout en peper toe.
giet het eimengsel in de vuurvaste schaal.
bak dit voor ca 30 minuten in de oven tot het mooi goud bruin is.

Serveertip

Serveer het in punten gesneden met vers gemaakte toast of verse broodjes en een gemengde sla, voor een makkelijke, maar lekkere lunch.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van baya
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top