175 g champignons, of paddestoelen naar keus
1 el boter of margarine
250 g zwitserse kaas.
250 ml peterselie heel fijn gesneden
4 jonge bosuitjes, heel fijn gesneden
8 eieren
50 ml zure room
3/4 tl zout
snufje peper
Snijplank.
oven voorverwarmd op 180 C
mes. vuurvaste schaal.
rasp. koekepan.
Brunch of lunchgerecht gebakken in de oven. ook goed geschikt voor buffetten.
Was de champignons, bosuitjes en peterselie. en snij het fijn.
smelt de boter in d e koekepan en saute de paddestoelen tot ze mooi licht bruin zijn. ca 5 minuten.
verwarm de oven.
rasp de kaas.
Doe de paddestoelen, uitjes en peterselie in de vuurvaste schaal.
strooi hier de geraspte kaas over.
klop de eieren goed los en voeg de zure room, zout en peper toe.
giet het eimengsel in de vuurvaste schaal.
bak dit voor ca 30 minuten in de oven tot het mooi goud bruin is.
Serveer het in punten gesneden met vers gemaakte toast of verse broodjes en een gemengde sla, voor een makkelijke, maar lekkere lunch.