1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Aardappelgratin
  5. aardappelgratin

aardappelgratin

Door: turelpc

  • , Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 22-11-1999

Ingrediënten 4 personen


50 g boter - 750 g aardappelen - 1 teentje knoflook - 1 ei - 2,5 dl melk - zout - peper - 50 g geraspte oude kaas


Verder heb je nodig


Ovenschaal 1,5 ltr., knoflookpers, kom, garde, aluminiumfolie


Ovenschotel met gegratineerde aardappels

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Ovenschaal invetten. Aardappels in dunne plakjes snijden. Dakpansgewijs in ovenschaal leggen. Knoflook erboven uitpersen. In kom ei loskloppen met melk, zout en peper. Over aardappels schenken. Kaas erover strooien. Rest van de boter in klontjes erover verdelen. Schaal afdekken met aluminiumfolie. Tot gebruik in koelkast zetten.

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 200 graden Celcius. In midden van oven ca. 30 minuten verwarmen. Folie verwijderen en in nog 15 minuten gaar en goudbruin bakken.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van turelpc
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top