Zoete Wortel-peterselieschotel

  • Vegetarisch, Vegetarisch
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 21-11-1999

Een heerlijk vegetarisch, zoet groentengerecht

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
250 wortel, 200g wortelpeterselie, 1 ui, 2 eetlepels olie, snuifje tijm en snuifje rozemarijn, 2 eetlepels geroosterder pompoen of zonnebloempitten, sap van 1/2 sinaasappel, peper naar behoefte
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
citruspers, pan met deksel

Voorbereiding

Snipper de ui. Schrob de wortelpeterselie en de wortels en snij ze in (schuine) plakjes.

Bereidingswijze

Fruit de ui met tijm en rozemarijn. Doe de wortelpeterselie en de wortel bij de ui en giet na 1 minuut het sinaasappelsap erbij. Doe de deksel op de pan en laat in 5 -10 minuten gaar stoven (zo nodig nog wat water toevoegen). Roer op het laatst de geroosterde pitten erdoor en bestrooi eventueel nog met een beetje versgemalen peper.

Serveertip

lekker met rijst (zilvervlies) of gebakken aardappeltjes

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten