Zoete Wortel-peterselieschotel
- Vegetarisch, Vegetarisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op 21-11-1999
Een heerlijk vegetarisch, zoet groentengerecht
Ingrediënten 2 personen
250 wortel, 200g wortelpeterselie, 1 ui, 2 eetlepels olie, snuifje tijm en snuifje rozemarijn, 2 eetlepels geroosterder pompoen of zonnebloempitten, sap van 1/2 sinaasappel, peper naar behoefteBenodigdheden
citruspers, pan met dekselVoorbereiding
Snipper de ui. Schrob de wortelpeterselie en de wortels en snij ze in (schuine) plakjes.
Bereidingswijze
Fruit de ui met tijm en rozemarijn. Doe de wortelpeterselie en de wortel bij de ui en giet na 1 minuut het sinaasappelsap erbij. Doe de deksel op de pan en laat in 5 -10 minuten gaar stoven (zo nodig nog wat water toevoegen). Roer op het laatst de geroosterde pitten erdoor en bestrooi eventueel nog met een beetje versgemalen peper.
Serveertip
lekker met rijst (zilvervlies) of gebakken aardappeltjes
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties