1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Afrikaanse keuken
  5. Bobotie
  6. Bobotie

Bobotie

  • Afrikaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 21-11-1999

Ingrediënten 2 personen


250 gr. gehakt
1 gehakte ui
1 geraspte appel
1 handje rozijnen
2 sneetjes brood(geweekt in de melk en uitgeknepen)
1 el kerrie
1 el azijn
1 el suiker
2 eieren
1 1/2 dl melk
zout en peper



Ovenschotel

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwaremen op 200 C. Gehakt bakken in olie, ui en appel toevoegen. Meng peper, zout, azijn, suiker, kerrie, brood en 1 losgeklopt ei erdoor.Doe het mengsel in een ovenvaste schaal

Bereidingswijze

Bak de bobotie ca. 20 minuten in de oven. Na 10 minuten het resterende ei loskloppen met de overgebleven melken eroverheen gieten.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kroepoek


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kroepoek
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top