Witlofstamppot met boursin en pecannoten
- Vegetarisch, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Ingrediënten 4 personen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 516,16 kcal |
Koolhydraten | 56,33 g |
Eiwitten | 11,72 g |
Vetten | 25,20 g |
Bereidingswijze
Schil de aardappel en kook ze gaar in water met wat zout. Verwijder de buitenste bladeren van het witlof en snijd ze doormidden. Verwijder de bittere kern en snijd het witlof klein. Zet het fijngesneden witlof, tot gebruik, weg in een bak met water.
Hak de pecannoten grof. Giet de aardappelen af en stamp ze in de pan fijn. Doe de boursin en de boter bij de gestampte aardappelen en plaats de pan terug op een laag vuur. Schep het geheel goed om. Schep vervolgens het witlof door het aardappel-kaasmengsel en laat de stamppot goed heet worden, blijf af en toe omscheppen.
Voeg eventueel wat melk toe om de stamppot smeuiger te maken en breng op smaak met zout en peper.
Serveertip
Strooi de fijngehakte pecannoten vlak voor het opdienen over de stamppot.