Witlofstamppot met boursin en pecannoten

  • Vegetarisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 516,16 kcal
Koolhydraten 56,33 g
Eiwitten 11,72 g
Vetten 25,20 g

Bereidingswijze

Schil de aardappel en kook ze gaar in water met wat zout. Verwijder de buitenste bladeren van het witlof en snijd ze doormidden. Verwijder de bittere kern en snijd het witlof klein. Zet het fijngesneden witlof, tot gebruik, weg in een bak met water.

Hak de pecannoten grof. Giet de aardappelen af en stamp ze in de pan fijn. Doe de boursin en de boter bij de gestampte aardappelen en plaats de pan terug op een laag vuur. Schep het geheel goed om. Schep vervolgens het witlof door het aardappel-kaasmengsel en laat de stamppot goed heet worden, blijf af en toe omscheppen.

Voeg eventueel wat melk toe om de stamppot smeuiger te maken en breng op smaak met zout en peper.

Serveertip

Strooi de fijngehakte pecannoten vlak voor het opdienen over de stamppot.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

duke0123 avatar
duke0123

Doorsturen

Home Recepten