kai tom kha

  • Thais, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 21-11-1999

LAOS-Kip met Kokosmelk.

Deel dit recept

Ingrediënten
1200 gr Kip in stukken -
4 dl dunne Kokosmelk (evt. uit blik)-
2 1/2 dl dikke Kokosmelk (evt. uit blik)-
4 theelepels gemalen Laos -
4 theelepels gehakte Citroenmelisse -
1 theelepel Citroengras -
1 groene spaanse Peper, in stukjes, zonder zaad -
2 eetlepels Sherry (medium)-
1 dl Visbouillon -
1 eetlepel Vissaus -
2 eetlepels Citroensap -
1 1/2 eetlepel fijngehakte Peterselie -
1 eetlepel fijngehakte Koriander -
2 takjes Peterselie -
2 Tomaten -
1 kopje fijngesneden Chinese kool.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Doe de stukken kip in een braadpan of wok en giet er de dunne kokosmelk en de sherry bij.


Voeg de laos, citroenmelisse, citroengras, spaanse peper en chinese kool toe en breng het geheel langzaam aan de kook.


Dek de pan (wok) af en laat de kip 30 minuten op een laag vuurtje stoven.

Neem het deksel van de pan en laat de kip nog 20 minuten verder sudderen.


Voeg de dikke kokosmelk en de visbouillon toe en breng alles weer aan de kook.


Temper het vuur en laat 5 minuten doorstoven.


Voeg de vissaus en het citroensap toe en breng alles over in een voorverwarmde schotel.

Serveertip

Garneer met koriander, peterselie, toefjes peterselie en tot rozetjes gesneden tomaten.

Laatste reacties

praline avatar
praline 25-12-1999

het lijkt me een lekker recept. ik ga het volgende week proberen. bedankt!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten