1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Montignac keuken
  5. Curry
  6. curry van rundvlees (montignac)

curry van rundvlees (montignac)

  • Montignac, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 21-11-1999

Ingrediënten 4 personen


500-600 GRAM MAGERE RUNDERLAPPEN, IN KLEINE BLOKJES GESNEDEN-PEPER EN ZOUT-1 EETL. WIJNAZIJN, 3 EETL. KERRIEPOEDER-3 TENEN KNOFLOOK, GEKNEUSD OF UIT DE KNOFLOOKPERS-1 STUK GEMBERWORTEL, GERASPT OF 1/2 THEEL. GEMBERPOERDER-1 LAURIERBLAD, VERKRUIMELD-2 KARDEMOMZADEN, GEPELD-CAYENNEPEPER-2 EETL. BOTER-2 UIEN, IN KLEINE BLOKJES GESNEDEN-1 GROENE PEPER, IN RINGETJES GESNEDEN-21/2 DL. VOLLE YOGHURT-(1 EETL. CITROENSAP)-200 GRAM GEBLANCHEERDE SNIJBONEN-2 EETL KORIANDER OF PETERSELIE, FIJNGEHAKT



GEEN ECHT BEWERKELIJK GERECHT, HET HEEFT ALLEEN EEN WAT LANGE VOORBEREIDING NODIG EN EEN LANGE BEREIDINGSTIJD

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

BESTROOI HET VLEES MET PEPER EN ZOUT. MENG DE KRUIDEN MET DE WIJNAZIJN IN EEN GROTE KOM GOED DOOR ELKAAR . VOEG DE BLOKJES VLEES TOE EN MENG ZE GOED DOOR DE KRUIDEN. LAAT HET
VLEES TENMINSTE 2 UUR OP SMAAK KOMEN. VERHIT DE BOTER IN DE BRAADPAN EN BAK DAARIN DE UIEN GLAZIG. VOEG DE SPAANSE PEPER EN DE BLOKJES VLEES TOE EN SCHEP ALLES GOED DOOR ELKAAR. LAAT HET VLEES KLEUREN EN HET VOCHT VERDAMPEN. VOEG DE YOGHURT EN EVENTUEEL HET CITROENSAP TOE EN LAAT HET GERECHT IN EEN GESLOTEN PAN ONGEVEER 2 1/2 UUR OP EEN LAAG VUUR ZACHTJES STOVEN. ROER ER DE SNIJBONEN DOOR EN VERWARM HET GERECHT DOOR EN DOOR. STROOI ER VLAK VOOR HET SERVEREN DE KORIANDER OF PETERSELIE OVER.

Serveertip

SERVEER BIJ DIT GERECHT PREI IN LAUWWARME DRESSING (RECEPT OOK AANWEZIG)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wijan


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wijan
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top