duiveltjeseten

  • Goedkoop en snel, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.

Dit is het authentieke recept zoals het ooit bij toeval door een kok van de jongerensoos in Venray is ontdekt door de restjes van een chinees-indische rijsttafel bij elkaar te doen en op te warmen. Je kunt er eindeloos op varieren. Gewoon doen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
500g mager varkensvlees; 3 grote uien; 250g champignons; 3 tenen knoflook; 6 eetlepels tomatenketchup; 6 eetlepels ketchap manis; 3 eetlpels azijn; 1/2 zakje nasikruiden; peper en zout; 4 eetlepels pindakaas; 1 volle theelepel sambal oelek; rijst of stokbrood
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 727,01 kcal
Koolhydraten 97,39 g
Eiwitten 42,30 g
Vetten 16,85 g
Benodigdheden
wok, spatel

Voorbereiding

varkensvlees snijden in dobbelsteentjes; uien grof snipperen; knoflook zeer fijn snipperen; champignons borstelen

Bereidingswijze

Rijst koken (8 min 15 min standtijd)
varkensvlees snel rondom bruin bakken in de wok; ui en knoflook toevoegen tot uien glazig zijn; peper, zout naar smaak toevoegen; sambal toevoegen; champignons toevoegen en even laten meebakken; nasikruiden toevoegen en goed laten bakken tot het vlees gaar is; tomatenketchup, ketchap manis en azijn toevoegen en goed warm laten worden; pindakaas toevoegen en goed mengen; eventueel nog wat water toevoegen tot er een smeuige massa ontstaat;

Serveertip

in plaats van rijst is het ook lekker met stokbrood.
in plaats van champignons kunnen ook andere paddestoelen worden gebruikt.
doperwtjes of boontjes zijn zeer geschikt als groente.
Gebruik je fantasie!

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

orphan avatar

Doorsturen

Home Recepten