1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Goedkope en snelle keuken
  5. duiveltjeseten

duiveltjeseten

  • Goedkoop en snel, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 20-11-1999

Ingrediënten 4 personen


500g mager varkensvlees; 3 grote uien; 250g champignons; 3 tenen knoflook; 6 eetlepels tomatenketchup; 6 eetlepels ketchap manis; 3 eetlpels azijn; 1/2 zakje nasikruiden; peper en zout; 4 eetlepels pindakaas; 1 volle theelepel sambal oelek; rijst of stokbrood


Verder heb je nodig


Wok, spatel


Dit is het authentieke recept zoals het ooit bij toeval door een kok van de jongerensoos in Venray is ontdekt door de restjes van een chinees-indische rijsttafel bij elkaar te doen en op te warmen. Je kunt er eindeloos op varieren. Gewoon doen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Varkensvlees snijden in dobbelsteentjes; uien grof snipperen; knoflook zeer fijn snipperen; champignons borstelen

Bereidingswijze

Rijst koken (8 min 15 min standtijd)
varkensvlees snel rondom bruin bakken in de wok; ui en knoflook toevoegen tot uien glazig zijn; peper, zout naar smaak toevoegen; sambal toevoegen; champignons toevoegen en even laten meebakken; nasikruiden toevoegen en goed laten bakken tot het vlees gaar is; tomatenketchup, ketchap manis en azijn toevoegen en goed warm laten worden; pindakaas toevoegen en goed mengen; eventueel nog wat water toevoegen tot er een smeuige massa ontstaat;

Serveertip

In plaats van rijst is het ook lekker met stokbrood.
in plaats van champignons kunnen ook andere paddestoelen worden gebruikt.
doperwtjes of boontjes zijn zeer geschikt als groente.
Gebruik je fantasie!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan


Reacties (52)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top