*Tom Kha Kai *
- Thais, Soep
- 10-20 min.
Kip-Kokossoep
Ingrediënten
1 blik Kokosmelk (4 dl) -0,5 liter Kippenbouillon -
200 gram gesneden Kipfilet -
5 dunne (2,5 mm) plakjes Laos -
1 stengel Citroengras (gesneden in stukjes van 2,5 cm) -
3 blaadjes Citroenblad -
4 eetlepels Vissaus -
2 takjes klein gesneden Bladkoriander -
2 fijn gesneden Bosuitjes -
2 kleine rode Pepers -
2 eetlepels Limoen- of Citroensap -
150 gr gesneden Champignons.
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 1287,40 kcal |
Koolhydraten | 68,29 g |
Eiwitten | 65,25 g |
Vetten | 81,86 g |
Bereidingswijze
De basis is de kippenbouillon.
Roer de helft van de kokosmelk met de laos, citroengras, de pepertjes en citroenblad en de verse stukjes kipfilet door de kippenbouillon en laat het geheel 5 minuten koken.
Voeg de rest van de kokosmelk toe en verwarm dit tot het net heeft gekookt.
Daarna de champignons, limoen- of citroensap en de vissaus toevoegen en nog even doorwarmen.
Serveertip
Verdeel het mengsel van de gesneden verse korianderblaadjes en bosuitjes over vier soepkommen en giet daar de soep overheen.