*Tom Kha Kai *

  • Thais, Soep
  • 10-20 min.
  • *Tom Kha Kai *

    *Tom Kha Kai *

    *Tom Kha Kai *

Kip-Kokossoep

Deel dit recept

Ingrediënten
1 blik Kokosmelk (4 dl) -
0,5 liter Kippenbouillon -
200 gram gesneden Kipfilet -
5 dunne (2,5 mm) plakjes Laos -
1 stengel Citroengras (gesneden in stukjes van 2,5 cm) -
3 blaadjes Citroenblad -
4 eetlepels Vissaus -
2 takjes klein gesneden Bladkoriander -
2 fijn gesneden Bosuitjes -
2 kleine rode Pepers -
2 eetlepels Limoen- of Citroensap -
150 gr gesneden Champignons.

Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 1287,40 kcal
Koolhydraten 68,29 g
Eiwitten 65,25 g
Vetten 81,86 g

Bereidingswijze

De basis is de kippenbouillon.


Roer de helft van de kokosmelk met de laos, citroengras, de pepertjes en citroenblad en de verse stukjes kipfilet door de kippenbouillon en laat het geheel 5 minuten koken.


Voeg de rest van de kokosmelk toe en verwarm dit tot het net heeft gekookt.


Daarna de champignons, limoen- of citroensap en de vissaus toevoegen en nog even doorwarmen.

Serveertip

Verdeel het mengsel van de gesneden verse korianderblaadjes en bosuitjes over vier soepkommen en giet daar de soep overheen.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

tourette avatar
tourette

Doorsturen

Home Recepten