1. Home
  2. Recepten
  3. Thaise keuken
  4. *Tom Kha Kai *

*Tom Kha Kai *

Door: tourette

  • Thais, Soep
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 20-11-1999

Ingrediënten


1 blik Kokosmelk (4 dl) -
0,5 liter Kippenbouillon -
200 gram gesneden Kipfilet -
5 dunne (2,5 mm) plakjes Laos -
1 stengel Citroengras (gesneden in stukjes van 2,5 cm) -
3 blaadjes Citroenblad -
4 eetlepels Vissaus -
2 takjes klein gesneden Bladkoriander -
2 fijn gesneden Bosuitjes -
2 kleine rode Pepers -
2 eetlepels Limoen- of Citroensap -
150 gr gesneden Champignons.


*Tom Kha Kai *
*Tom Kha Kai *

Kip-Kokossoep

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De basis is de kippenbouillon.

Roer de helft van de kokosmelk met de laos, citroengras, de pepertjes en citroenblad en de verse stukjes kipfilet door de kippenbouillon en laat het geheel 5 minuten koken.

Voeg de rest van de kokosmelk toe en verwarm dit tot het net heeft gekookt.

Daarna de champignons, limoen- of citroensap en de vissaus toevoegen en nog even doorwarmen.

Serveertip

Verdeel het mengsel van de gesneden verse korianderblaadjes en bosuitjes over vier soepkommen en giet daar de soep overheen.



Deel dit recept

Reacties (9)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tourette
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top