
1 blik Kokosmelk (4 dl) -
0,5 liter Kippenbouillon -
200 gram gesneden Kipfilet -
5 dunne (2,5 mm) plakjes Laos -
1 stengel Citroengras (gesneden in stukjes van 2,5 cm) -
3 blaadjes Citroenblad -
4 eetlepels Vissaus -
2 takjes klein gesneden Bladkoriander -
2 fijn gesneden Bosuitjes -
2 kleine rode Pepers -
2 eetlepels Limoen- of Citroensap -
150 gr gesneden Champignons.
Kip-Kokossoep
De basis is de kippenbouillon.
Roer de helft van de kokosmelk met de laos, citroengras, de pepertjes en citroenblad en de verse stukjes kipfilet door de kippenbouillon en laat het geheel 5 minuten koken.
Voeg de rest van de kokosmelk toe en verwarm dit tot het net heeft gekookt.
Daarna de champignons, limoen- of citroensap en de vissaus toevoegen en nog even doorwarmen.
Verdeel het mengsel van de gesneden verse korianderblaadjes en bosuitjes over vier soepkommen en giet daar de soep overheen.
mowi 06-08-2019
Wat was deze soep heerlijk. Wat wij noemen een blijvertje!
Suuz77 06-12-2015
Al meerdere keren gemaakt en blijft genieten!!! Jummie. :-)
Carolalizzy 02-07-2014
ik ga deze zeker een keer uitproberen! dank je voor het recept. Carola
willeke66 20-01-2013
Bedankt voor dit heerlijke recept! Ga ik zeker vaker maken. Grz Willeke
Frenne 12-09-2012
Dit recept heb ik ook al een paar keer gemaakt en het is zo heerlijk dat ik het morgen weer ga maken! Bedankt voor het plaatsen!