Spaanse hartige taart

  • Spaans, Ovenschotel
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 20-11-1999
  • Spaanse hartige taart

    Spaanse hartige taart

    Spaanse hartige taart

Hartige taart met courgette, chorizo, olijven en geitenkaas. Snel gemaakt, errug lekker.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
200 gram chorizo in dunne plakjes, 1 courgette, 2 tomaten, 1 potje (zwarte) olijven zonder pit, 200 gram verse geitenkaas, 1 pakje croissantdeeg, boter, 1 eidooier, 2 eieren, peper en zout
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 511,78 kcal
Koolhydraten 44,61 g
Eiwitten 40,00 g
Vetten 58,29 g
Benodigdheden
taartvorm

Voorbereiding

courgette in dunne plakjes snijden, in een vergiet leggen en bestrooien met zout. Ongeveer een kwartiertje uit laten lekken. Goed droogdeppen met keukenpapier. Taartvorm in vetten met de boter. Tomaten en olijven in plakjes snijden. De hele eieren loskloppen, ongeveer een derde van de geitenkaas er in kleine stukjes doormengen. Peper toevoegen en evt. wat parikapoeder en verse tijm.

Bereidingswijze

Taartvorm bekleden met croissantdeeg. Op de bodem een laagje chorizo leggen, daarop courgette, vervolgens tomaat. Bestrooien met peper. Op de tomaat wat plakje olijven en vervolgens de laagjes herhalen tot alles op is. Eindigen met tomaat. Het losgeklopte ei er over schenken. Afdekken met de rest van de geitenkaas. De taart sluiten maar in het midden een gaatje open laten. De bovenkant van het deeg bestrijken met eidooier.

Bron

onbekend

Serveertip

Lekker met grof brood met gezouten boter, of besmeerd met een teentje knoflook, tomaat en olijfolie.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Garylici0us avatar
Garylici0us 23-11-2010

Heb de taart inmiddels op, hij heeft heerlijk gesmaakt!! Ik heb de taart ong. 30 minuutjes in de oven gehad

Garylici0us avatar
Garylici0us 23-11-2010

zo, de taart staat nu in de oven. ben wel iets langer bezig geweest dan de aangegeven tijd maar dat kan ook aan mij liggen. Ik heb er ook nog wat paprika blokjes en 2 groene pepertjes bij gedaan, ben benieuwd of het gaat smaken :) @robluus , ik heb de tijd die op de verpakking van het deeg stond gebruikt.

robluus avatar
robluus 19-11-2010

Ziet er goed uit, maar de oventijd?

maus135 avatar
maus135 17-11-2010

hoelang moet hij dan in de oven?

bezemsteeltje avatar
bezemsteeltje 16-11-2010

Neem ik mee.Bedankt,Lut.

paulina22 avatar
paulina22 15-11-2010

HEERLIJK RECEPT!!!! IK HEB HET OOK MET CHORIZO FEURIKA GEMAAKT HEERLIJK PITTIG!! MAAK HET NOG WEL MEER ! BEDANKT !!

luzzeke avatar
luzzeke 25-01-2009

werkelijk héérlijke taart en eens anders dan anders, een blijvertje!!!!

sannekeblom avatar
sannekeblom 24-08-2006

Geweldige taart! Ik gebruik i.p.v. chorizo de \'Feurika\' van de Liddle: hele pittige salami. Maakt het n?g lekkerder!

oostv056 avatar
oostv056 11-06-2005

geweldig recept en erg lekker. Heb hem gebruikt met een workshop koken. Succes gegarandeerd. Ad

simone3 avatar
simone3 20-11-2003

Ik neem je recept mee hoor, lijkt erg lekker.Bedankt.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten