1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Hollandse Cordonbleu

Hollandse Cordonbleu

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 19-11-1999

Ingrediënten 10 personen


Ingredienten: 10 varkensoesters, 10 plakken harde Hollandse geitenkaas,20 plakjes bacon, 4 eiwitten, paneermeel, boter, peper, zout.
garnituur: 10 kleine(of 5 grote) koolrabi?s, 1 rode paprika, 1 groene paprika,5 sjalotjes.
aardappelgratin: 600 gr aardappelschijfjes(2 mm dikte),50 gr boter, 50 gr extra belegen kaas, 1 teen knoflook, zout, peper, nootmuskaat , 3 dl melk, 1 ? dl room, 2 eieren .


Verder heb je nodig


Gratinvorm


Een cordonbleu gevuld met Hollandse geitenkaas met koolrabie-groentenbakje en aardappelgratin

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding



Bereidingswijze

Bereiding: Klop de eiwitten los. Snijd de oesters in (als enveloppen). Smeer de binnen zijde in met het losgeklopte eiwit, leg er een plak geitenkaas, omwikkeld met 2 baconlapjes, in en druk de varkensoester goed dicht.
Bestrooi ze met peper en zout en paneer de oesters. Druk de open gesneden kant een paar keer extra in het paneermeel om te voorkomen dat de kaas uit de gevulde oesters loopt. Verhit de boter en bak de oesters ongeveer 12 minuten aan beide zijden bruin en gaar.
garnituur: Snijd een kapje van de koolrabi?s hol ze uit met een parisienne-boortje en snijd het vruchtvlees in fijne brunoise(blokjes). Snijd ook de paprika?s in fijne
brunoise. Hak de sjalotjes fijn. Kook de uitgeholde koolrabi?s beetgaar in ruim water met wat zout. Fruit in een pan de fijngesnipperde sjalotjes, voeg de paprika en de koolrabi brunoise toe en laat langzaam gaar stoven.
gratin: Strijk de gratinvorm goed in met knoflook en vet deze daarna met boter goed in. Leg er 2 of 3 lagen aardappelschijfjes in. Voeg melk, eieren en room samen , klop goed door elkaar. Breng op smaak met peper, zout en de nootmuskaat en giet over de aardappelschijfjes. Bestrooi massa met kaas, verdeel er botervlokjes over en plaats gedurende 35 a 40 min. In voorverwarmde oven van 180?C. Snij in stukken en serveer uit .





Serveertip

Uitserveren: Snijd de cordon bleu schuin in drieen en leg ze als een waaier op de voorverwarmde borden. Vul de warme uitgeholde koolrabi?s met de paprika-koolrabi brunoise en plaats dit naast de cordon bleu op het bord, leg hiernaast een stukje van de aardappelgratin en serveer uit.





Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pauwell


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pauwell
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top