1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Bouillon Met Truffelquenelles

Bouillon Met Truffelquenelles

  • Frans, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 19-11-1999

Ingrediënten 10 personen


Ingredienten: 2 ? l Runderbouillon.Voor het klaren: 4 eiwitten, ? bosje kervel,groen van 1 prei, ? bosje peterselie, 400 gr tartaar.
Quenelles: ? ei, 5 el broodkruim, 1 truffel, bloem. Madeira.



Runderbouillon met madeira en truffelquenelles

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

2 1/2 liter goede runderbouillon trekken.

Bereidingswijze

Bereiding: Bouillon: maak de groenten schoon en snij deze zeer klein. Klop de eiwitten los
en voeg hieraan de groenten en de tartaar toe. Neem de goed ontvette koude bouillon en roer er het eiwitmengsel onder. Breng aan de kook en blijf regelmatig over de bodem roeren totdat de eiwitten gestold zijn. Laat nog 10 minuten trekken. Zeef de soep door een neteldoekse lap en laat zachtjes inkoken tot ca 1.2 l.
Truffelquenelles: hak de truffel ragfijn. Vermeng de in de oven gedroogde broodkruim met de losgeklopte eieren en de fijngehakte truffel en maak er stevige balletjes van. Mocht het mengsel te vochtig zijn gebruik dan wat meer broodkruim of wat extra bloem. Haal ze vervolgens door de bloem. Pocheer de
balletjes in wat bouillon. Let op dat deze bouillon niet kookt, anders gaan de tere quenelles kapot.


Serveertip

Uitserveren: Serveer uit in kleine soepkommen. Verdeel de quenelles. Giet vlak voor het uitserveren de madeira naar smaak in de gloeiend hete bouillon.




Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pauwell


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pauwell
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top