1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Banketstaaf Met Appel En Rozijnen

Banketstaaf Met Appel En Rozijnen

Door: sasvdberk

  • Nederlands, Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 19-11-1999

Ingrediënten


6 plakjes bladerdeeg*1 pakje amandelspijs a 300g(of verse zie m'n recepten)*1 appel*1 eierdooier*0,5 el citroensap*3 el rozijnen*2 el paneermeel*1 el kofieroom*05, el boter voor het invetten.


Verder heb je nodig


Kom*mesje*rasp*taartrooster


Voor ca. 15 porties
Tip: Je kunt van de deegstaven ook banketletters maken.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Op werkvalk bladerdeeg uitspreiden en in ca. 10 min. laten ontdooien op 225C.
Intussen in kom spijs met vork losmaken.
Appel schillen en er boven raspen.
Toevoegen van eierdooier*citroensap*alles tot smeu?g mengsel roeren.
Balkplaat in vetten.
Twee rijen van drie plakjes bladerdeeg op het bakplaat leggen.
Randen met water aan elkaar vastplakken.
Paneermeel over het bladerdeeg verdelen.
Spijsmengsel tot twee rollen vormen en op de deeglappen leggen.
Deeg om het spijs heenvouwen.
Randen en uiteinden goed dichtplakken met water.
Sluitrand naae beneden keren.
Bovenkant bestrijken met de koffieroom.
Banketstaven in midden van oven in ca. 25 min. goudbruin en gaarbakken.
Op taartrooster laten afkoelen.
Banket in 15 stukken van ca. 4 cm snijden.
Tot serveren in goed sluitend blik bewaren.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sasvdberk
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top