1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Gevulde Speculaas

Gevulde Speculaas

  • Nederlands, Banket
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 19-11-1999

Ingrediënten


300 gr bloem*3 tl bakpoeder*mespuntzout*150 gr basterdsuiker*10 gr speculaaskruiden*150 g koude margarine*1 el melk*1 pakje amandelspijs a 300 gr(of verse zie mijn recepten)*1 ei*50 gr bruine amandelen*1 eierdooier*


Verder heb je nodig


Bakpapier*plasticfolie*zeef*kom*koelkast*klein kommetje*oven*bakplaat*taartrooster*


Veel werk maar een heerlijk eindresultaat

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

In kom bloem met bakpoeder en zout. zeven.
Toevoegen van suiker,speculaaskruiden en boter.
Met twee messen boter in kleine stukjes door het bloemmengsel snijden.
Met koel handen alles snel tot een samenhangend deeg kneden.
Melk toevoegen en erdoor kneden.
Deeg verpakken in plasticfolie en mintens 1 uur in de koelkast laten rusten.
door de amandelspijs 1 ei mengen.
Spijsmengsel tot het gebruik in de koelkast zetten.
Intussen amandelen ca. 5 min in een kommetje met kokend water leggen.
Amandelen in zeef afspoelen met koud water en bruine velletjes eraf wrijven.
Amandelen in helften splitsen.
Bakplaat bekleden met bakpapier.

Bereidingswijze

Deeg nog even doorkneden en met een deegroller op de bakplaat uitrollen tot gelijkmatig rechthoek van ruim 0,5 cm dik.
Deegplak samen met bakpapier in twee gelijke helften snijden.
Oven voorverwarmen op 175c of gasstand 3.
Aamandelspijs over een deeghelft uitsmeren.
Andere deeghelft met behulp van bakpapier op vulling leggen en voorzichtig iets aandrukken.
Halve amandelen op regelmatige afstanden in deeg drukken.
Eierdooier losroeren met paar druppels koud water en bovenkant van het deeg hiermee bestrijken.
Gevulde speculaas in het midden van de ovenzetten in ca. 40 min. gaar bakken.
Op taartrooster laten afkoelen.
Met scherp mes zijkanten mooi bijsnijden.
Speculaas in vierkante stukjes snijden en tot serveren in goed sluiten trommel of blik bewaren.
.....TIP...TIP...TIP...TIP.....
Echt handwerk wordt deze gevulde speculaas wanneer je zelfgemaakte amandelspijs gebruikt (mijn recepten lijst)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sasvdberk


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sasvdberk
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top