400 gram aardappelen, 400 gram spercibonen, 1 el boter of margarine, 1 teentje knoflook, 1 el azijn, zout, versgemalen peper, 1 ei, 2 dl room culinair, 10 zwarte olijven, 150 gram geraspte kaas, paar takjes rozemarijn.
Aardappelen in water met zout ong. 5 min. koken, laten uitlekken. spercibonen in water met zout ong. 10 min. koken, daarna afgieten. Bonen omschudden met boter, knoflook, azijn, zout en peper.
Oven voorverwarmen op 200 graden. Ovenschaal vullen met lagen aardappel en bonen. Ei loskloppen met room culinair, zout en peper. Eimengsel in vorm schenken. Olijven erover verdelen en dik met kaas bestrooien. Gratin in midden van de oven in 40 min. gaar en goudbruin bakken. Met rozemarijn garneren.
vonk 08-02-2000
Die gratin lijkt me heerlijk. Je kunt het natuurlijk met iedere geschikte groente maken.
Ook heb je lekkere soepen er bij staan.
Bedankt.
Ma