1. Home
  2. Recepten
  3. Tussengerecht
  4. Belgische keuken
  5. Gebakken Mosseltjes Met Andijvie En Kurkuma

Gebakken Mosseltjes Met Andijvie En Kurkuma

Door: lukas

  • Belgisch, Tussengerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 19-11-1999

Ingrediënten 4 personen


40 mosselen - 1 kleine andijvie - 2 aardappelen - olijfolie - boter - peper en zout - cayennepeper - 3dl room - 1 kl kurkuma



Een culinair tussengerechtje, niet te moeilijk te bereiden en het is zooo lekker!!

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak de mosselen schoon en spoel ze meermaals in ruim fris water.

Bereidingswijze

Doe de mosselen in een RUIME pot met een glas water en een flinke draai van de pepermolen.
Laat ze 5 a 6 minuten garen op een hoog vuur.
Laat ze even afkoelen en haal de mosselen uit de schelp. Giet de mosseljus door een zeer fijne zeef en laat hem bezinken. Bewaar voor de saus. Zet de zorgvuldig overgegoten mosseljus (zonder bezinksel) in een pannetje op het vuur. Voeg er de room en de kurkuma aan toe. Laat de saus voor de helft inkoken.
Schil de aardappelen en snij ze overlangs in zeer fijne plakjes(2mm dik). Doe de olijf olie in de pan - schik daarin de aardappelschijfjes 1 voor 1 dakpansgewijs in het rond(6 tot 8 schijfjes per ronde). Kruid met peper, zout en wat cayennepeper en bak de rondjes mooi en krokant goudbruin. Door het zetmeel kleven de schijfjes aan elkaar. Haal de ronde schijf uit de pan en draai ze om op een bak plaat. Hou warm.
Roerbak de andijvie in wat boter en voeg de mosselen er bij. Laat de andijvie nog licht knapperig.

Serveertip

Dresseer de andijvie met de mosseltjes midden op een dessertbord. Lepel de kurkumasaus errond en leg op elk bord in het midden een aardappelschijf. Dien warm op.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lukas
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top