Cranberry Compote

  • Engels, Bijgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 18-11-1999

lekker bij vlees, vooral wild en gevogelte

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 zak cranberries, 150 ml rode of tawny port,
80-100 gr suiker (naar smaak), sap van 1/2 -1 citroen, geraspte schil van 1 citroen of van 1 sinaasappel.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
steelpan, houten lepel

Voorbereiding

was de cranberries en zoek de slechte eruit

Bereidingswijze

Doe de cranberries in de pan en voeg de rest van de ingredienten toe, verwarm al op een matig hoog vuur, af en toe roeren zodat de ingredienten goed mengen. als het kookt al roerend door laten koken zodat de bessen kapot gaan en het geheel een jam achtige substantie heeft, voeg eventueel nog wat suiker of port toe naar smaak en verwarm het geheel weer even zodat alles weer goed kan mengen.

Serveertip

serveer als bijgerecht bij wild of gevogelte.het kan ook bij varkensvlees en lamsvlees.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

jobfer avatar
jobfer 09-12-2001

Lekker maar iets aan de zure kant. Ligt er misschien ook aan hoeveel cran berries er in een zak zitten.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten