1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Garnalencocktail
  6. Garnalencocktail

Garnalencocktail

Door: astiti

  • Internationaal, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 18-11-1999

Ingrediënten 10 personen


1 dl tomatenpuree, 1 dl tomatenketchup, 1 tl paprikapoeder, 1 dl half stijfgeslagen room, 2 dl sherry (of 1/2 dl sherry en 1 dl cognac), 1 tl selderijzout, 400g garnalen, mayonaise, chilisaus


Verder heb je nodig


10 coupes, 1 diepe schaal


Ook lekker als buffetgerecht.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Roer de paprika glad met de ketchup en voeg de tomatenpuree toe.
Voeg langzaam de room en de sherry (of sherry en cognac) bij.
Roer per coupe 2 el mayonaise en 1 el chilisaus. Verdeel de garnalen over de coupes en bedek deze met het mayonaise-mengsel.

Serveertip

Garneer elke coupe met citroen en wat gehakte peterselie.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van astiti
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top