1. Home
  2. Recepten
  3. Kapoen in rode wijn

Kapoen in rode wijn

  •  , Feestmaaltijd
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 18-11-1999

Ingrediënten


1 braadkuiken (liever 1 haantje), 150g champignons, 2 uien (of sjalotjes), 1 teentje knoflook, 150g vetspek, 60g boter, 35 g meel, peper, zout, 2 el cognac, 1/2 liter rode wijn


Verder heb je nodig


Braadpan


Van de pakpiet

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verdeel de haan in stukken. Snijdt de champignons, hak de knoflook zeer fijn en snijdt het spek in kleine blokjes.
Smeer de haan in met de kruiden: peper, zout, knoflook en uien.

Bereidingswijze

Bak de blokjes spek tot ze bros zijn. Verwijder ze uit de pan en voeg de groenten toe. Wanneer de groenten licht zijn aangebraden, deze uit de pan verwijderen. De stukken kip door het meel wentelen en in de pan goudbruin bakken.
Begiet de stukken kip met de cognac, steek ze aan en wacht tot het geheel is uitgebrand.
Voeg geleidelijk aan de wijn toe. Doe de groenten en spekblokjes terug in de pan en laat het gerecht ca. 1 uur smoren.

Serveertip

Serveren met toefjes aardappelpuree.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van astiti


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van astiti
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top