sushirolletjes met gerookte zalm
- Japans, Buffet
- 20-30 min.
- Geplaatst op 18-11-1999
HEERLIJK HAPJE VOOR EEN OUDEJAARSBUFFET
Ingrediënten
20 stuks:200 g Lassie kortkokende dessertrijst
zout
3 el appelzijn
3 tl suiker
6 grote plakken gerookte zalm
wasabi (toko)
1 kleine avocado, in reepjes
2 el mayonaise
Japanse sojasaus
Benodigdheden
PlasticfolieBereidingswijze
Kook de rijst on 71/2 dl water met wat zout
in ca. 12 min. gaar. Los de suiker op in de
azijn. Roer dit mengsel door de warme rijst.
Spreid de rijst uit en laat hem afkoelen.
Spreid telkens 2 plakken zalm naast elkaar
uit op plasticfolie. Verdeel de rijst erover,
maar laat een randje vrij.
Bestrijk de rijst dun met wasabi en mayonaise.
Leg de reepjes avocado in het midden en rol
de plakken zalm met behulp van het folie strak
op. Snijd de rollen in stukken van ca. 21/2 cm
Serveertip
Doop de stukjes voor het eten in de sojasaus,
die eventueel met wat wasabi pittig op smaak
is gebracht.
Laatste reacties
Fijn een homepage te vinden met recepten! Ga zo door Peetje. Ik ga zeker een van je recepten maken. Reactie van een 10 min. geleden aangemeld lid. Vr. gr. elze_vs