1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Kip uit 't pannetje van sinterklaas

Kip uit 't pannetje van sinterklaas

  • Internationaal, Feestmaaltijd
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 18-11-1999

Ingrediënten


1 braadkuiken van ca. 1 kg, zout, verse peper, paprikapoeder, 100g ontbijtspek, 250g champignons, 2 uien (of 10 sjalotjes), 1 kg aardappelen, 50g boter, gehakte peterselie, 1 blik tomatenpuree


Verder heb je nodig


Braadpan


Van Zwarte Piet

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijdt het ontbijtspek in blokjes. Grote champignons halveren. Uien snipperen, aardappelen schillen en eveneens in stukken snijden.

Bereidingswijze

Verdeel de kip in vieren en zout en peper hem.
Braad de kip samen met de boter in een braadpan. Als de stukken kip lichtbruin zijn aangebraden, de rest van de ingredienten op de aardappelen na ook in de pan.
Het geheel weer licht aanbraden. Voeg de tomatenpuree toe. Wanneer het geheel te dik is een klein beetje water met Halvamel erbij doen.
Laat het gerecht ongeveer 1 uur op een matig vuur pruttelen. De laatste 35 minuten de aardappelen mee laten koken.

Serveertip

Dien het geheel op met garnering van wat frisse peterselie.
Serveer een frisse rose-wijn erbij.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van astiti


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van astiti
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top