Eendeborst Met Een Saus Van Creme De Cassis

  • Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 18-11-1999

jummie!!!

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
3 sjalotjes
25 gram boter
4? dl gevogeltefond uit een pot
1? dl Creme de Cassis
4? eetlepel creme fraiche
zout, peper
3 tamme-eendenborstfilets
enkele takjes zwarte of rode bessen
gebakken krieltjes
haricots verts
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

snipper de sjalotjes fijn
verhit de boter in een steelpan en bak de sjalotjes zachtjes glazig
voeg de fond en de likeur toe en laat de saus zachtjes tot de helft inkoken
zeef de saus eventueel en roer de creme fraiche erdoor
voeg naar smaak zout en peper toe

Bereidingswijze

snijd een ruitvormig patroon in het vet van de eendenborsten
leg de filets met het vet naar beneden in een droge koekepan en bak ze in 10 minuten op een matig hoog vuur tot het vet grotendeels is gesmolten
keer de filets en bak de vleeskant 5 minuten
bestrooi de vleeskant met zout en peper en snijd de filets schuin in plakjes
laat, terwijl de filets bakken, de saus door en door warm worden

Serveertip

verdeel de plakjes filet over borden en schep de saus erop en erover en leg er gebakken krieltjes en haricots verts bij
garneer eventueel met bessen

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

annemariek avatar
annemariek 03-12-2001

Hallo, Ik zocht nog een lekker vleesgerecht voor de kerst en ik denk dat ik het hierbij heb gevonden, heerlijk lijkt me!!! Ik neem het mee naar mijn pagina, bedankt!! Liefs Annemarie

pg avatar
pg 02-10-2000

Heb het gisteravond gemaakt. Mijn gasten waren dol enthousiast. Ik heb alleen de sjalotten in olijfolie gefruit en een heel bekertje creme fraiche erdoor heen gedaan. Zet deze een ook je hele pagina bij mijn favorieten. Groetjes Petra

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten