Eendeborst Met Een Saus Van Creme De Cassis
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
jummie!!!
Ingrediënten 6 personen
3 sjalotjes25 gram boter
4? dl gevogeltefond uit een pot
1? dl Creme de Cassis
4? eetlepel creme fraiche
zout, peper
3 tamme-eendenborstfilets
enkele takjes zwarte of rode bessen
gebakken krieltjes
haricots verts
Voorbereiding
snipper de sjalotjes fijn
verhit de boter in een steelpan en bak de sjalotjes zachtjes glazig
voeg de fond en de likeur toe en laat de saus zachtjes tot de helft inkoken
zeef de saus eventueel en roer de creme fraiche erdoor
voeg naar smaak zout en peper toe
Bereidingswijze
snijd een ruitvormig patroon in het vet van de eendenborsten
leg de filets met het vet naar beneden in een droge koekepan en bak ze in 10 minuten op een matig hoog vuur tot het vet grotendeels is gesmolten
keer de filets en bak de vleeskant 5 minuten
bestrooi de vleeskant met zout en peper en snijd de filets schuin in plakjes
laat, terwijl de filets bakken, de saus door en door warm worden
Serveertip
verdeel de plakjes filet over borden en schep de saus erop en erover en leg er gebakken krieltjes en haricots verts bij
garneer eventueel met bessen