entrecote met paddestoelen
- Hoofdgerecht
- 10-20 min.
herfst op zijn zondags, binnen 20 minuten op tafel
Voorbereiding
Veeg de cantarellen en de chitake schoon. Snijd de shitake in plakjes. Pel het sjalotje en snipper het fijn.
Bereidingswijze
Verhit de boter in een koekenpan en bak de entrecotes in 6-7 minuten bruin en van binnen rose. Strooi er zout en peper over. Houd de entrecotes warm. Bak het sjalotje en de paddestoelen in ca. 3 minuten in het bakvet. Schep ze op de entrecotes. Voeg de cognac, de port en de fond aan het bakvet toe en breng de jus op een hoog vuur aan de kook. Roerbak de aanbaksels los. Laat de jus twee minuten inkoken. Schenk de jus over de entrecotes.
Serveertip
Lekker met gebakken aardappelen met olijven en basilicum en verse appelmoes met groen kruiden. Het recept van de appelmoes met kruiden vind je onder bijgerechten op deze page.