entrecote met paddestoelen

  • Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 18-11-1999
  • entrecote met paddestoelen

    Entrecote met paddestoelen

    Entrecote met paddestoelen


herfst op zijn zondags, binnen 20 minuten op tafel

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
100 gram cantarellen, 100 gram shii-take, 1 sjalotje, 25 gram boter, 2 entrecotes van 150 gram, zout en peper, 1 eetlepel cognac, 2 eetlepels rode port, 1/2 pot fleesfond . (voor 4 personen alle ingredienten verdubbelen)
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Veeg de cantarellen en de chitake schoon. Snijd de shitake in plakjes. Pel het sjalotje en snipper het fijn.

Bereidingswijze

Verhit de boter in een koekenpan en bak de entrecotes in 6-7 minuten bruin en van binnen rose. Strooi er zout en peper over. Houd de entrecotes warm. Bak het sjalotje en de paddestoelen in ca. 3 minuten in het bakvet. Schep ze op de entrecotes. Voeg de cognac, de port en de fond aan het bakvet toe en breng de jus op een hoog vuur aan de kook. Roerbak de aanbaksels los. Laat de jus twee minuten inkoken. Schenk de jus over de entrecotes.

Serveertip

Lekker met gebakken aardappelen met olijven en basilicum en verse appelmoes met groen kruiden. Het recept van de appelmoes met kruiden vind je onder bijgerechten op deze page.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten