Botervis Met Sojasaus

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 18-11-1999

Makkelijk en bijzonder hoofdgerecht

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 mootjes botervis van ieder 150 gram, 4 eetlepels sojasaus, 2 sjalotjes in ringen gesneden, teentje knoflook gesnipperd, 1 dl. slagroom, olijfolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
koekepan

Bereidingswijze

Botervis aanbakken in de olijfolie en vervolgens op zacht vuur in ongeveer 15 minuten gaar laten worden. Uit de pan nemen en warm houden. Sjalotjes en knoflook in de olie fruiten. Sojasaus en slagroom toevoegen. Goed doorroeren en verwarmen. Saus over de borden verdelen en daarop de botervis plaatsen.

Serveertip

Lekker met roergebakken paksoi met sesamzaadjes

Laatste reacties

wazzup105 avatar
wazzup105 14-02-2009

Erreg lekker. Gewoon een uitje en een teentje knoflook een poosje in een pan gelaten zodat alles heel zacht werd en een beetje begon te carameliseren. Beetje ketjap, beetje kookroom (Finesse light)... Heerlijk met war aardappeltjes (NIcola``s) en winterwortels.

lekker_leids avatar
lekker_leids 12-11-2005

Ik kan absoluut beamen dat dit een heel bijzonder gerecht is. We hebben er van genoten, helemaal geweldig dus! De sjalotjes heb ik vervangen door een bosuitje omdat ik eerstgenoemde niet in huis had.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten