Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Multi-culturele keuken
  5. Brie in bladerdeeg

Brie in bladerdeeg

Door: kyr

  • Multi-cultureel Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 18-11-1999

Ingrediënten 8 personen


*1pak korstmix (bladerdeeg), *2 el bloem,
*5 takjes selderij,*1 grote brie (20 cm) met kruiden, *1 ei.


Verder heb je nodig


Springvorm van 22 cm.


Een feestelijk voorgerecht of als gerecht bij een buffet.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 225 gr. In kom bladerdeeg maken van korstmix en water volgens gebruiksaanwijzing. Aanrecht bestuiven met bloem. Springvorm invetten.
Met deegroller 2/3 van deeg uitrollen tot ronde lap, 3 cm groter dan de vorm. Hiermee de vorm bekleden, inclusief de rand. 2 takjes selderij erboven fijnknippen, Brie erop leggen. Rest van selderij erboven verknippen. Rest van deeg uitrollen tot lap ter grootte van de vorm en de brie hiermee bedekken. Randen goed vastdrukken met een vork. Ei breken en loskloppen en hiermee het deeg bestrijken. 20 min. in de oven gaar en goudbruin bakken, rand verwijderen en direct opdienen.

Serveertip

Heerlijk met een glaasje rode wijn.



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kyr
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top