Japanse Speklapjes

  • Japans,
  • 10-20 min.

Deel dit recept

Ingrediënten
*4 preien
*6 speklapjes
*0ngeveer 3 centimeter verse gemberwortel
*1 deciliter sojasaus
*2? deciliter sake
*5 eetlepels suiker
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

De preien wassen, schoonmaken en het witte gedeelte in stukken snijden van ongeveer 6 centimeter lengte.
De speklapjes halveren.
De gember schillen en in reepjes snijden.
In een braadpan de sojasaus en de sake aan de kook brengen en de suiker hierin oplossen.
De speklapjes en de prei in de pan leggen en de gember erover strooien.
De spekjes afgedekt ongeveer 30 minuten koken, halverwege omkeren.
De speklapjes in het kookvocht op hoog vuur ongeveer 10 minuten onafgedekt verhitten, dierbij het kookvocht tot lichtgebonden saus inkoken.
De speklapjes en de prei over 4 schaaltjes verdelen, de saus erover scheppen.
Serveren met een schaaltje kleefrijst en gemberpickels.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

smullen_met_mireille avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten