Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Watergruwel
  6. Watergruwel

Watergruwel

Door: huubgbi

  • Nederlands, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 17-11-1999

Ingrediënten 4 personen


100 gr. vluggort,
75 gr. krenten,
75 gr. rozijnen,
175 gr. suiker,
2.5 dl. bosbessensap,
1 citroen,
1 kaneelpijpje,
wat zout.


Verder heb je nodig


Pan.


Een verrukkelijk toetje. Ook goed te gebruiken als vulling op een flensje (met ijs en slagroom).

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schil de citroen. Was de krenten en rozijnen in lauw water (veel spoelen; niet laten weken).

Bereidingswijze

Kook de vluggort volgens het recept, maar dan wel met de citroenschillen en het zout.
Niet afgieten indien dat op het recept staat.
Vuur temperen en de suiker erbij. Goed doorroeren. Dan de kaneelstok, de rozijnen en de krenten erbij. Het sap van een halve citroen (die heb je toch net geschild) toevoegen.
Een half uur op een laag uur zonder deksel laten pruttelen (dus net aan de kook).
Vuur afzetten en de bessensap erbij.
Even roeren. De citroenschillen en de restanten van het pijpje kaneel met een vork eruit halen en klaar is kees.

Serveertip

Koud of warm te serveren.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van huubgbi
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top