Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Paddestoelen Pate

Paddestoelen Pate

Door: ingeincanada

  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 17-11-1999

Ingrediënten 4 personen


3 eetlepels olie, 2 uien fijngesneden, 250 gr paddestoelen dun gesneden, 1/2 teelepel tijm, 125 gr zonnebloempitten of amandelen fijngemalen, 1/2 eetlepel zout, 1 eetlepel goedsmakende gist.




Verder heb je nodig


Weet niet of je die gist ook in holland kunt kopen. in ieder geval kan je hem vervangen door geraspte kaas, wat eigenlijk veel lekkerder is. als je toch gist wilt, zou je dit bij de gezondsheidwinkel moeten kunnen krijgen.


Ontdek meer:

Voorbereiding

Verhit olie in een grote braadpan over een middelmatige vlam. kook uien 3 minuten, tot bruin. voeg paddestoelen toe, kook 7 minuten langer, roer vaak, tot alle paddestoelen gebruind zijn en het water is verkookt. voeg tijm toe. doe dit alles in een Keukenmachine en puree. voeg zonnebloempitten, zout en gist toe. puree tot grof. doe in een schaal, belegd met plastic (cling-wrap?) en bedek. koel tenminste 30 minuten. 3 dagen houdbaar in de ijskast.

Bereidingswijze

Zie voorbereiding.

Serveertip

Je kunt verschillende paddestoelen gebruiken zoals oyster, shiitake, button of portobello. gebruik pate op boterhammen, op crackers, in een pita met tauge of als een dip.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ingeincanada
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top