kipstrudel met wijnsaus

  • Spaans, Buffet
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 17-11-1999

een onderdeel van het pakjesbuffet van sinterklaas

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1 pakje fillodeeg (diepvries), 2 dubbele kipfilets, zout en peper, 200 gram kalfsgehakt, 3 eetlepels paneermeel, halve eetlepel fijngehakte dragon(of een halve theelepel gedroogde), 1 eetlepel fijngehakte verse peterselie, 25 gram grof gehakte noten, 1 eetlepel cognac, 1 ei, 50 gram boter, 1-2 eidooiers
voor de saus:
30 gram boter, 1 fijngehakt sjalotje, 1,5 dl droge witte wijn, 1,5 dl gevogeltefond, 1 potje creme fraiche (125ml)
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Laat het deeg ontdooien. Bestrooi de kipfilets met zout en peper. Vermeng het gehakt met het paneermeel, de dragon, de peterselie, de noten, de cognac en het ei. Breng op smaak met zout en peper. Vorm er twee rolletjes van. Smelt de boter. Leg 2 plakjes fillodeeg naast elkaar op een theedoek met een klein randje op elkaar. Bestrij ze helemaal met wat hesmoten boter. Leg er twee plakje op en bestrijk deze ook met gesmolten boter. Leg er nog een keer 2 plakje op en bestrijk ook die met gesmolten boter.Leg er nog een keer twee plakjes op. Vul de kipfilets met de gehaktrolletjes. Leg de kipfilets naast elkaar op het deeg. Laat aan de onder- en bovenkant van het deeg ca. 7 cm vrij en aan de zijkanten ca. 5 cm. Vouw het deeg over de kipfilets heen. Zorg dat de naad onder ligt. Vouw de zijkanten naar beneden toe dicht. Bestrijk het deeg met de eidooier.

Bereidingswijze

verwarm de oven voor op 200 graden. Bestrijk de rol nog een keer met wat eidooier. Bak de strudel in ca. 45 minuten goudbruin. Maak ondertussen de saus. Verhit de boter in een pan. Fruit het sjalotje in de hete boter en voeg de wijn en de gevogeltefond toe en kook het tot op de helft in. Voeg de cremefraiche toe. Haal de strudel uit de oven en snij hem in plakken. Serveer de saus er apart bij

Serveertip


Laatste reacties

molenaarmark avatar
molenaarmark 29-11-2000

Laat ik nu net een recept voor een familiebuffet i.p.v. pakjes voor Sinterklaas moeten hebben, klinkt erg goed.

anithe avatar
anithe 05-12-1999

Sinterklaas, Dank u wel voor het recept. Ook ik heb het pakjesbuffet gemaakt. Alles staat al klaar in de keuken. Als straks m'n ouders komen, weten ze niet wat ze zien. Vooral de kipstrudel en de gevulde groene kool zien er erg goed uit. Oja, Sinterklaas, bedankt voor de cadeautjes in m'n schoen. Anithe

elsv avatar
elsv 30-11-1999

waanzinnig lekker recept , mijn complimenten hoor !!!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten