1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Chinese keuken
  5. Garnalen
  6. Chinees Wokken Met Garnalen

Chinees Wokken Met Garnalen

  • Chinees, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 17-11-1999

Ingrediënten 2 personen


Zakje chinese wokgroenten van Appie
Gembersaus
Rijst naar keuze
Garnalen ( erg goedkoop als je bereid bent ze diepvries te kopen bij de Appie)
Peper
Knoflook
Ui
( olijf)olie


Verder heb je nodig


Wok
Pan
Vergiet


Een snel en makkelijk gerecht waarmee je toch verrassend uit de hoek komt

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak de garnalen schoon/ laat ze ontdooien
Was de groentes
Snij een ui en twee teentjes knoflook fijn

Bereidingswijze

Zet water op om de rijst te koken
Verwarm de olie en voeg de uitjes en de knoflook toe. Indien je rauwe garnalen gebruikt: Voeg nu de garnalen toe en dan de groentes. Anders: Voeg de groenten en dan pas de garnalen toe.
Voeg naar smaak de gembersiroop/ saus toe.
Breng het geheel nog verder op smaak met peper en zout.
Serveer het met de witte rijst
Tip: Laat de groentes nu niet zo oerhollands frut koken, maar zorg dat ze nog lekker knapperig zijn!

Serveertip

Maak een timbaaltje van de rijst en serveer daar het wokgerecht omheen.
Het gerecht krijgt dan gelijk een heel andere uitstraling



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van angeliquee


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van angeliquee
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top