spaghetti a la carbonara

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 16-11-1999

Een van de meest authentieke pastagerechten! Simpel en doeltreffend.
Er bestaan veel misverstanden over dit gerecht. De ingredienten zijn oorspronkelijk spek, ei, verse parmasan, zwarte peper. Slechts met deze ingredienten hoor je een heerlijke carbonara te maken. Echter wat room erbij zorgt wel voor de finishing touch. Voorts is belangrijk om te weten dat een carbonara altijd direct geserveerd moet worden en goed op temperatuur is en dat het eimengsel niet gestold is. Anders is het net een verzameling postzegels op een tochtige deur. Vluchtig verloren.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
150 a 200 gram pacetta, 400 gr tagliatelle of andere lintpasta, 3 teentjes knoflook, 4 eieren, 125 ml. room, 100 gr vers geraspte parmesan, peper en zout, olijfolie.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Ei loskloppen, parmasan,room en peper erdoor roeren. Pancetta in stukjes/plakjes snijden en langzaam met geplette knoflookteentjes in olifolie of boter uitbakken. Knoflook na een paar minuten eruit scheppen. Gekookte pasta goed laten uitlekken en terug in pan; pancetta erdoor roeren. Op waakvlam eimengsel erbij gieten en zorgzaam mengen.

Serveertip

Op hete borden in de keuken alvast opdienen en direct serveren! Nog wat parmasan erover heen strooien.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten