1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Spaghetti
  6. spaghetti a la carbonara

spaghetti a la carbonara

Door: tinie

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 16-11-1999

Ingrediënten 4 personen


150 a 200 gram pacetta, 400 gr tagliatelle of andere lintpasta, 3 teentjes knoflook, 4 eieren, 125 ml. room, 100 gr vers geraspte parmesan, peper en zout, olijfolie.



Een van de meest authentieke pastagerechten! Simpel en doeltreffend.
Er bestaan veel misverstanden over dit gerecht. De ingredienten zijn oorspronkelijk spek, ei, verse parmasan, zwarte peper. Slechts met deze ingredienten hoor je een heerlijke carbonara te maken. Echter wat room erbij zorgt wel voor de finishing touch. Voorts is belangrijk om te weten dat een carbonara altijd direct geserveerd moet worden en goed op temperatuur is en dat het eimengsel niet gestold is. Anders is het net een verzameling postzegels op een tochtige deur. Vluchtig verloren.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Ei loskloppen, parmasan,room en peper erdoor roeren. Pancetta in stukjes/plakjes snijden en langzaam met geplette knoflookteentjes in olifolie of boter uitbakken. Knoflook na een paar minuten eruit scheppen. Gekookte pasta goed laten uitlekken en terug in pan; pancetta erdoor roeren. Op waakvlam eimengsel erbij gieten en zorgzaam mengen.

Serveertip

Op hete borden in de keuken alvast opdienen en direct serveren! Nog wat parmasan erover heen strooien.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tinie
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top