1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Catalaanse Mosselen

Catalaanse Mosselen

Door: kristel_c

  • Spaans, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 16-11-1999

Ingrediënten 2 personen


2 kg mosselen
2 grote uien gesnipperd
5 tenen knoflook fijngehakt
flink veel goed gewassen en gehakte peterselie
Vleesbouillonblok
witte wijn
peper en paprikapoeder
twee ons gehakt half om half
een blik tomaatblokjes op sap


Verder heb je nodig


Mosselpan of grote braadpan

Catalaanse Mosselen
Catalaanse Mosselen
Catalaanse mosselen

Een verrassend lekker recept!

Een verrassend lekker recept!

Mosselen volgens recept van een Spaanse vriendin, met gehakt, knoflook en tomatensaus.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak de mosselen zorgvuldig schoon

Bereidingswijze

Bak de uien in wat olie, voeg na een paar minuten de knoflook toe. Probeer het gehakt er al grof gekruimeld bij te doen en bak alles samen uit tot het gehakt goed rul is.
Voeg bouillonblok en twee eetlepels paprikapoeder toe. Schenk er een flinke scheut witte wijn op en laat even sudderen.
Stort de mosselen erop en blijk omscheppen tot ze allemaal open zijn. Dan nog een flinke scheut witte wijn, de tomaatblokjes en de peterselie. Onder af en toe omscheppen
zeker een kwartier laten "pruttelen". Dit om de smaken doed in elkaar te laten trekken. In Spanje laat men ze rustig een half uur of langer pruttelen op heel laag vuur.

Serveertip

De saus die mee uit de pan wordt geschept is op zich samen met wat stokbrood en een salade een delicatesse. Overgebleven saus kan verdund, eventueel bouillonblok erbij en wat room, overgebleven mosselen erin. De volgende dag heerlijke soep.



Reacties (14)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kristel_c
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top