- 2 l. vanille ijs
- 1 ei
- 125 gr. bloem
- 150 gr. broodkruim
- 2 el. gedroogd kokos
- frituurolie
- 2 dl. water
- frituur
- frituurschep
- ijslepel
- bakjes
Met een laagje kokos
Verhit de olie op 180 graden celcius.
Schep 6 grote bollen ijs en leg ze in de vriezer.
Maak een beslag van ei, bloem en water. Doop de ijsbollen (die je in de vriezer hebt liggen) in het beslag en rol de ijsbollen dan door de broodkruim en de kokos om ze dik mee te bekleden. Zet ze enkele dagen in de vriezer.
Als je een blokje brood in het verhitte olie gooit en hij wordt goudbruin binnen 15 seconden is de olie heet genoeg. Frituur de ijsbollen een voor een enkele seconden in de olie tot ze goudbruin zijn aan de buitenkant. Laat het ijs niet smelten. Haal de ijsbollen uit de olie en serveer de ijsbollen meteen.
Op een bord met wat vers fruit en vanillesaus.
catweezel 23-02-2002
van mijn man kan ik aanemen dat dit een gigantisch lekker dessert is.
ik zelf heb het nog niet gegeten maar dat zal niet lang meer duren.
met vriendlijke groet barbara en marco
catweezel