1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Franse keuken
  5. Gefrituurd ijs

Gefrituurd ijs

  • Frans, Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 16-11-1999

Ingrediënten 6 personen


- 2 l. vanille ijs
- 1 ei
- 125 gr. bloem
- 150 gr. broodkruim
- 2 el. gedroogd kokos
- frituurolie
- 2 dl. water


Verder heb je nodig


- frituur
- frituurschep
- ijslepel
- bakjes


Met een laagje kokos

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verhit de olie op 180 graden celcius.

Bereidingswijze

Schep 6 grote bollen ijs en leg ze in de vriezer.
Maak een beslag van ei, bloem en water. Doop de ijsbollen (die je in de vriezer hebt liggen) in het beslag en rol de ijsbollen dan door de broodkruim en de kokos om ze dik mee te bekleden. Zet ze enkele dagen in de vriezer.
Als je een blokje brood in het verhitte olie gooit en hij wordt goudbruin binnen 15 seconden is de olie heet genoeg. Frituur de ijsbollen een voor een enkele seconden in de olie tot ze goudbruin zijn aan de buitenkant. Laat het ijs niet smelten. Haal de ijsbollen uit de olie en serveer de ijsbollen meteen.

Serveertip

Op een bord met wat vers fruit en vanillesaus.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van goofy_1


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van goofy_1
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top