Botervis Met Gerookte Zalm

  • Hoofdgerecht
  • 20-30 min.

Botervis is een grote vis uit de oceaan rondom Indonesie en kan op vele manieren worden klaargemaakt.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 stukken botervis van 150 gr. per stuk
4 plakken gerookte zalm, geraspte kaas, bosuitjes, creme fraiche, visbouillon, groene pesto, olijfolie. Lint macaroni
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Wok en pan voor macroni

Voorbereiding

smeer de vis in met wat groene pesto en besprenkel met wat olijfolie.
Snijd de bosuitjes in smalle ringetjes.
1 dl. heet water met een visbouillonblok mengen. Wok voorwarmen. Pan met water aan de kook brengen voor de lintmacroni.

Bereidingswijze

Smoor de bosuitjes in een scheutje olijfolie tot ze glazig zijn. leg de botervis op de uitjes en laat de vis zachtjes garen. (pesto aan bovenzijde) Strijk wanneer de vis bijna gaar is wat geraspte kaas met een lepeltje creme fraiche over de vis en dek dit af met een plak gerookte zalm ter grote van het stuk botervis. Wanneer de zalm lichtrose van kleur word de visbouillon toevoegen, desnoods aangemaakt met een beetje maizena. Laat alles goed doorwarmen en schep als laatste een flinke eetlepels creme fraiche door de saus. Intussen de lintmacroni volgens de gebruiksaanwijzing koken. Het lekkerste is om verse lintmacroni (tagiatella) te gebruiken.

Serveertip

Schep de lintmacroni in een schaal leg de botervis er bovenop en schep de saus erover. Garneren met peterselie en wat schijfes citroen. Hierbij kan een frisse salade worden geserveerd.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pmsimons avatar
pmsimons

Doorsturen

Home Recepten