zwarte pietentaart

  • Kinderkeuken, Banket
  • 60-120 min.



Op 4 december gaan mijn mama en ik deze taart maken, dan hebben we met Sinterklaasfeest een grote verrassing. Hij is echt niet zo moeilijk om te maken hoor!

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
75 gr. blanke marsepein, 1,5 el cacao, 1 tl poedersuiker, 1 pakje chocoladeglazuur, 2 taartbodems (van ca. 26 cm), 2/3 pot rode kersenjam, 0,25 l slagroom, 50 gr. bruine basterdsuiker, 1 zakje slagroomversteviger
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
kwastje, mes, pannetje, mixer, pannekoekmes

Voorbereiding

kan dag van tevoren.
Van 2 kleine stukjes marsepein ogen (ca. 2 cm) vormen. In kom doen: helft van rest van marsepein, 1 tl cacao en poedersuiker. Goed door elkaar mengen tot egaal bruin mengsel. Hiervan neus en 2 pupillen voor ogen vormen. Van rest van marsepein mond vormen. In pan met heet water chocoladeglazuur volgens gebruiksaanwijzing zacht laten worden. Intussen van taartbodem opstaande randen afsnijden. Bovenkant van 1 taartbodem bestrijken met 10 el kersenjam. Andere taartbodem erop leggen. Chocoladeglazuur erover schenken. Met pannekoekmes over bovenkant en zijkant gladstrijken. Ogen, neus en mond er direkt opleggen. In ca. 15 min. glazuur hard laten worden. Intussen boven kom rest van cacao en basterdsuiker zeven. Slagroom en slagroomversteviger erdoor roeren en stijfkloppen. In spuitzak met grove kartelspuitmond overdoen. Op taart krulletjes (=haar) van cacao-slagroom spuiten. Boven steelpan 1 el kersenjam door zeef wrijven. Al roerend verwarmen tot lauwwarm. Met kwastje jam op lippen strijken. Taart tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.

Bereidingswijze

Taart met warm mes in 12 punten snijden.

Serveertip

Dit recept komt uit Tip nr. 12 van 1989

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

free_willy avatar
free_willy

Doorsturen

Home Recepten