zwarte pietentaart

  • Kinderkeuken, Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 16-11-1999



Op 4 december gaan mijn mama en ik deze taart maken, dan hebben we met Sinterklaasfeest een grote verrassing. Hij is echt niet zo moeilijk om te maken hoor!

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
75 gr. blanke marsepein, 1,5 el cacao, 1 tl poedersuiker, 1 pakje chocoladeglazuur, 2 taartbodems (van ca. 26 cm), 2/3 pot rode kersenjam, 0,25 l slagroom, 50 gr. bruine basterdsuiker, 1 zakje slagroomversteviger
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
kwastje, mes, pannetje, mixer, pannekoekmes

Voorbereiding

kan dag van tevoren.
Van 2 kleine stukjes marsepein ogen (ca. 2 cm) vormen. In kom doen: helft van rest van marsepein, 1 tl cacao en poedersuiker. Goed door elkaar mengen tot egaal bruin mengsel. Hiervan neus en 2 pupillen voor ogen vormen. Van rest van marsepein mond vormen. In pan met heet water chocoladeglazuur volgens gebruiksaanwijzing zacht laten worden. Intussen van taartbodem opstaande randen afsnijden. Bovenkant van 1 taartbodem bestrijken met 10 el kersenjam. Andere taartbodem erop leggen. Chocoladeglazuur erover schenken. Met pannekoekmes over bovenkant en zijkant gladstrijken. Ogen, neus en mond er direkt opleggen. In ca. 15 min. glazuur hard laten worden. Intussen boven kom rest van cacao en basterdsuiker zeven. Slagroom en slagroomversteviger erdoor roeren en stijfkloppen. In spuitzak met grove kartelspuitmond overdoen. Op taart krulletjes (=haar) van cacao-slagroom spuiten. Boven steelpan 1 el kersenjam door zeef wrijven. Al roerend verwarmen tot lauwwarm. Met kwastje jam op lippen strijken. Taart tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.

Bereidingswijze

Taart met warm mes in 12 punten snijden.

Serveertip

Dit recept komt uit Tip nr. 12 van 1989

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

anita451 avatar
anita451 08-04-2011

neem ik mee leuk idee groetjes van anita

elooijen avatar
elooijen 28-11-2000

Hoi, vorig jaar (1999) heb ik deze taart gemaakt en het was heel leuk om te doen. Dit jaar ga hem 2x maken voor het Sinterklaas-feest op de creche van mijn dochter en zoon. Tip: spuit slagroom er vlak van te voren op. Ik deed het er een avond te voren op en toen was het ondanks klopklop niet zo stijf meer.

meatteam avatar
meatteam 08-11-2000

Hoi, jouw Zwarte Pietentaart gaat mee naar mijn pagina. Ik ben dan wel niet zo'n bakker, maar deze wil ik graag proberen. Groetjes Jose.

redsonja avatar
redsonja 22-08-2000

ha die bas ik heb je zwarte pieten taart onder mijn favorieten geplaatst hij lijkt me echt lekker (op 5 dec. natuurlijk)en ga zeker maken ,BEDANKT. Groetjes "red sonja"

kerst_pasen_pinkster avatar

Hij was lekker, beste Bas, mijn complimenten. Groeten, Bianca

tonia avatar
tonia 06-12-1999

hoi manneke, dat was leuk he, die taart maken, en iedereen vond hem gisteren heel mooi en ook nog heel lekker! groetjes, mama

musical_r avatar
musical_r 02-12-1999

dit is echt heel lekker!!!!!!!!

odettekaas avatar
odettekaas 28-11-1999

erg leuke taart en toch makkelijk te maken ik ga het zeker doen groetjes odette.

serialmom avatar
serialmom 26-11-1999

He, hartstikke leuk die taart. Ik ga hem zeker uitproberen met m'n kids. Kunnen we opa en oma 5 december iets lekkers voor zetten. Groetjes Jantina

free_willy avatar
free_willy 25-11-1999

p.s. het is moeilijk om witte marsepein te kopen, wij hebben kleine marsepein aardappeltjes gekocht, halen het laagje eraf en kneden het dan goed door. De rest eten we lekker op! Bas (Free-Willy)

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten