Irish Coffee Taartjes Met Mon Chou

  • Banket
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 16-11-1999

Deel dit recept

Ingrediënten
175 gr. cafe noir-koekjes, 100 gr. gesmolten boter, 6 blaadjes witte gelatine, 100 gr. kristalsuiker, 1,5 dl hete sterke koffie, 3 el Irish whiskey, 2,5 dl slagroom, 200 gr. zachte verse roomkaas, 2 dl vanillevla, moccaboontjes of chocolaatjes

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
6 kopjes, uitstekring 8 cm, ronde vorm 24 cm, deegroller

Voorbereiding

koekjes verkruimelen met deegroller. Kruimels en gesmolten boter mengen. Koekjesmengsel in vorm scheppen en met bolle kant van lepel aandrukken en in koelkast zetten. Gelatine in ruim koud water ca. 5 min. laten weken, uitknijpen en met 50 gr. suiker in hete koffie oplossen. Whisky erdoor roeren. Massa laten afkoelen. 1,5 dl slagroom met 2 el suiker lobbig kloppen. Verse roomkaas met mixer zacht kloppen. Vla toevoegen en tot gladde massa kloppen. Koffiemengsel erdoor roeren en massa lobbig laten worden. Lobbige slagroom erdoor spatelen. Mengsel over kopjes verdelen. Taartjes in koelkast in ca. 3 uur laten opstijven.

Bereidingswijze

Uit koekjesmengsel 6 bodem steken. Inhoud kopjes op bodems keren. Rest van slagroom met 1 el suiker stijf kloppen en overdoen in spuitzak. Taartjes garneren met toefjes slagroom en moccaboontje.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten