Portugal: Amandelpasta

  • Portugees,
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 15-11-1999

* Morgados *
Met amandelpasta kun je van alles doen: kleuren, er verschillende vormpjes van maken, op smaak brengen met chocolade of bedekken met cacaopoeder, er balletjes van rollen, vullen met zoete eiercreme (zie mijn eigen recepten onder 'anders'), om een pompoensnoepje wikkelen, enz.

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
225 g suiker, 4 el water, 225 g blanke gemalen amandelen, paar druppeltjes oranjebloesem of rozenwater of amandelessence, poedersuiker
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verwarm de suiker en het water tot de suiker is opgelost. Kook het mengsel daarna in tot een lichte siroop.
Voeg de amandelen toe en roer het geheel op een laag vuurtje dik en droog. Roer het oranjebloesemwater erdoor, giet het mengsel op een licht ingevet oppervlak en laat het afkoelen.
Zeef een laagje poedersuiker over de pasta en kneed het in de gewenste vorm.
Laat de amandelpasta een paar dagen in een droge, frisse ruimte drogen.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten