Portugal: Amandelpasta
- Portugees,
- 10-20 min.
- Geplaatst op 15-11-1999
* Morgados *
Met amandelpasta kun je van alles doen: kleuren, er verschillende vormpjes van maken, op smaak brengen met chocolade of bedekken met cacaopoeder, er balletjes van rollen, vullen met zoete eiercreme (zie mijn eigen recepten onder 'anders'), om een pompoensnoepje wikkelen, enz.
Bereidingswijze
Verwarm de suiker en het water tot de suiker is opgelost. Kook het mengsel daarna in tot een lichte siroop.
Voeg de amandelen toe en roer het geheel op een laag vuurtje dik en droog. Roer het oranjebloesemwater erdoor, giet het mengsel op een licht ingevet oppervlak en laat het afkoelen.
Zeef een laagje poedersuiker over de pasta en kneed het in de gewenste vorm.
Laat de amandelpasta een paar dagen in een droge, frisse ruimte drogen.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties