1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. purmerendse theecake

purmerendse theecake

Door: peetje_b

  • Nederlands, Banket
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 15-11-1999

Ingrediënten 10 personen


Roomboter en paneermeel voor de vorm
75 g zachte roomboter
100 g suiker
1 zakje vanillesuiker
1 ei
200 g tarwebloem
1 1/2 tl bakpoeder
1 1/2 dl melk

voor de garnering:
2 el gesmolten roomboter
1 el suiker
1/2 tl kaneel


Verder heb je nodig


Springvorm(22 cm)
garde
zeef


Gebak van Cakebeslag

Ontdek meer:

Voorbereiding

De oven voorverwarmen op 175C.
Een springvorm invetten en met paneermeel
bestrooien.
De boter met de suiker en de vanillesuiker
tot een creme roeren en het ei erdoor
roeren. De bloem en het bakpoeder zeven en
om en om met de melk door de creme roeren.
In de ingevette vorm gieten.

Bereidingswijze

De cake op een rooster onder in de oven
plaatsen en ong. 30 min. bakken.
Een paar minuten laten staan en dan uit
de vorm halen.
De bovenkant met gesmolten boter
bestrijken. Suiker en kaneel mengen en
eroverheen strooien.

Serveertip

Snij de cake in taartpunten en serveer
deze met verse vruchten en slagroom.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van peetje_b
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top